Невтішні підсумки збору підписів за українську локалізацію Cyberpunk 2077

Близько року тому геймер Олексій Колодяжний запустив петицію щодо української локалізації Cyberpunk 2077, найочікуванішої гри від CD Projekt RED. На жаль, мусимо констатувати, що за кілька днів до виходу гри, українська геймерська спільнота так і не змогла зібрати бодай 10 000 підписів під цією петицією. Хоча про неї вже багато разів писали українські ігрові видання.

Наразі під відповідною петицією на Change.org зібрано лише 8775 підписів. Це наводить на досить сумні роздуми. З однієї сторони, багато українських гравців усе більше вимагають від розробників відеоігр наявності підтримки української мови. З іншої сторони, коли справа доходить до активних дій, збору підписів під відповідними петиціями, тощо — наша спільнота ліниво пасе задніх, поступаючись багатьом сусіднім країнам.

Візьмемо, скажімо, голосування за українську локалізацію RPG Disco Elysium. Позитивним є той факт, що за переклад гри українською мовою свої підписи поставили понад 11 000 українців. Але цього замало, адже українська локалізація не потрапила в першу хвилю перекладів, на відміну від російської, яка вже готова на 90%. Звертаю увагу, що наші сусіди з Польщі спромоглися зібрати вдвічі більше голосів, понад 25 000. Турки підтримали локалізацію Disco Elysium, давши понад 84 000 голосів, Італія — більше 16 000, арабські країни понад 71 000.

Поки українці не можуть зібрати бодай 10 000 голосів за такий суперхіт, як Cyberpunk 2077 — годі сподіватися на які-небудь суттєві успіхи у наведенні аргументів для всесвітньо відомих розробників щодо доцільності та окупності української локалізації відеоігор.

Одне тішить, принаймні почали з’являтися рекламні ролики і трейлери для PS4, PS5 з офіційними українськими субтитрами, у тому числі для Cyberpunk 2077. Хоча там і зустрічаються помилки, але для українського підрозділу Sony все це суттєвий крок вперед.

Український трейлер ґеймплею Cyberpunk 2077

Цікавинки

  • Tukoni — перша відеогра, створена за підтримки української держави (трейлер)
  • Геймери випустили українську локалізацію Hellblade: Senua’s Sacrifice
  • Crusader Kings 3 — трейлер українською
  • Strategic Mind: Blitzkrieg отримає українську версію
  • У VR-грі Half-Life: Alyx з’явилася українська мова

Источник: gameway.com.ua

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *